Skocz do zawartości


Problem z własnym serwerem :/

serwer samp nie działa

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 IBUPROM98

    Newbie

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 04 luty 2013 - 14:03

Siema chciałem sobie zrobić własny serwer SAMPa na hamachi. Zrobiłem wszystko tak jak w poradniku na tej stronie, lecz jak chcę wejść na serwer to jest: Connecting to [ip hamachi] i pod tym The serwer didnt respond.Retrying... Sprawdzałem czy to nie jest wina zablokowanych portów, lecz port 7777 mam otwarty. Proszę o pomoc, z góry dziękuje

#2 BlacK

    Justice League Member ;>

  • Redaktorzy
  • 698 postów

Napisano 04 luty 2013 - 16:47

Pokaż server.log

#3 Rachet

    d(-_o)b

  • Użytkownicy
  • 220 postów

Napisano 04 luty 2013 - 17:14

Swoją drogą - masz najnowszą wersje klienta i serwera? ( 0.3x )

Użytkownik Rachet edytował ten post 04 luty 2013 - 17:14

Dołączona grafika

#4 IBUPROM98

    Newbie

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 04 luty 2013 - 20:20

Tak mam najnowsza wersje klienta i serwera, ściągałem z oficjalnej strony. Logi: http://www.sendspace...0d28f9469163de3

#5 RootKiller

    Huge Clucker

  • Użytkownicy
  • 204 postów

Napisano 04 luty 2013 - 21:33

Serwer normalnie wyświetla się w liście favorites? tj. wyświetlają się informacje (hostname,players,ping itp)? Spróbuj łączyć się z ip: 127.0.0.1 zamiast ip z hamachi.

Użytkownik RootKiller edytował ten post 04 luty 2013 - 21:33


#6 IBUPROM98

    Newbie

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 04 luty 2013 - 21:45

Tak wszystko sie wyświetla, próbowałem przez te ip wejść ale dalej to samo :C

Użytkownik IBUPROM98 edytował ten post 04 luty 2013 - 21:45


#7 RootKiller

    Huge Clucker

  • Użytkownicy
  • 204 postów

Napisano 05 luty 2013 - 03:13

Na 100% masz wersje klienta taką samą jak serwera? Serwer nie dostaje twojego pakietu który informuje go o nadchodzącym połączeniu z twojego adresu IP.

Użytkownik RootKiller edytował ten post 05 luty 2013 - 03:13


#8 IBUPROM98

    Newbie

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 05 luty 2013 - 10:00

No mówię 2 dni temu ściągałem klienta i serwer ze strony oficjalnej.

EDIT, Jeszce raz ściągnę klienta i serwer.

EDIT2. Usunąłem SAMPa, zainstalowałem jeszcze raz i wszystko pięknie działa :D, dziękuje wszystkim którzy chcieli mi pomóc ;).

Użytkownik IBUPROM98 edytował ten post 05 luty 2013 - 10:05


#9 IBUPROM98

    Newbie

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 05 luty 2013 - 11:41

A mam takie pytanie czy na serwer mogę dodać radio internetowe które włącza się przez odtwarzacz muzyczny(winamp, aimp, windows media player), i jest formacie .m3u?

#10 IBUPROM98

    Newbie

  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 05 luty 2013 - 13:53

Może mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić tą własną mape w formacie .amx, i jak robić te wszystkie skrypty

#11 BlacK

    Justice League Member ;>

  • Redaktorzy
  • 698 postów

Napisano 05 luty 2013 - 17:10

Wyświetl postUżytkownik IBUPROM98 dnia 05 luty 2013 - 13:53 napisał

Może mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić tą własną mape w formacie .amx, i jak robić te wszystkie skrypty

Dużo nauki, roboty jeszcze więcej. Jest dużo poradników, aczkolwiek jeśli nie masz żadnego pojęcia o serwerach, to najpierw je zdobądź. W internecie jest troszkę gamemodów i skryptów (mniej lub bardziej zaawansowanych), spoglądaj na ich kod (oczywiście w .pwn) i się z niego ucz. Językiem skryptowym jest Pawn, a program do programowania to Pawno. Więcej zbytnio Ci nie wytłumaczę, bo słabo się na tym znam :P.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych