Skocz do zawartości

Serwis Grand Theft Auto & Multiplayers zasponsoruje serwery dowolnego typu.
Lokalizacja serwera dedykowanego - Gdańsk, Polska.
Więcej informacji na skype - Xenon lub Szybki.

Felieton: Los Santos Role Play - upadający gigant?

Felieton LS-RP San Andreas SA-MP

30 odpowiedzi w tym temacie

#1 XenoN

GTA V Fan

• Zarząd
  • 394 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 20:04

Dołączona grafika

Na sam początek, jak to kultura nakazuje jest obowiązek się przywitać. Tak więc mówię wszystkim czytelnikom serdeczne cześć. Na wstępie zacznę może krótką notką dotyczącą tego artykułu. Sam artykuł nie ma nikogo faworyzować, a wręcz przeciwnie. Będę starał się wynieść wszystkie brudy a także wszelkie plusy serwera w tym artykule. Na koniec podsumuje cały artykuł i podam hipotezę na temat Los Santos Role Play - a jaką? Dowiedzcie się sami.

Jak wiemy, czasy świetności dla Los Santos Role Play minęły wraz z nadejściem ery Misiaka. Dlaczego tak się stało? Nikt nie jest w stanie powiedzieć, mnie samego dziwi fakt odchodzenia ludzi na serwer konkurencyjny Bartosza. Dlaczego tak piszę? Zacznę może tak. Misiak zautomatyzował cały skrypt, wszyscy zaczęli się przyzwyczajać do tego, że jego soft będzie robił za innych - ale nie takie były pierwotne założenia greków kiedy to górowały nierozwinięte i nieoptymalne gamemody GodFather. Gracze powinni się uczyć tworzyć bardzo klimatyczne akcje, które nie wypływają z kodu a z rąk i ich umysłu. Jest to wręcz oburzające, do czego doprowadził Bartek na tej scenie. Eleska jest jak na razie jedynym serwerem, który wprowadza korekcyjne zmiany w skrypcie a nie automatyzuje go.

Dołączona grafika

Dojdźmy teraz do minusów. Administracja - kiedy widzimy te słowo, kojarzy to się nam z dobrze zgraną ekipą, która jest w stanie zapewnić nam dobre rządy. Co się dzieje na Los Santos Role Play? Administracja oczekuje szacunku od graczy, przecież to gracz powinien latać za administratorem i go prosić na kolanach o to, żeby ściągnął karę. Nie, to nie tak powinno wyglądać. Z całym szacunkiem, ale nigdzie nie ma dobrej administracji, jednak na LS-RP sytuacja zarządu jest tragiczna. Złapanie jakiegokolwiek administratora graniczy z cudem, wiadomo - studia, nauka. Tylko dlaczego łapią się takiej roboty ludzie, skoro nie mają na to czasu? Jest to dosyć denerwująca kwestia, ale jedynymi osobami na forum z którymi ma się jakikolwiek kontakt są Moderatorzy Serwera. Jednakże nie mogą oni w pewnych chwilach utworzyć na przykład skryptu organizacji, do tego jest potrzebny Administrator.

Dołączona grafika

Dobrze, skończmy ten artykuł - nie mam zamiaru nudzić nikogo z użytkowników forum. Pisząc ten artykuł chciałem wam pokazać moje spojrzenie na eleskę, dlatego też zakończmy to moją opinią. Sam serwer jest w typowym kryzysie, w najlepszych chwilach na serwerze gra po sto siedemdziesiąt osób a reszta czeka na zbawienie ze strony Wax'a. Mimo olewającej administracji i słabego skryptu jestem w stanie polecić wszystkim czytelnikom ten serwer. Nasuwa się pytanie: "Po co mam tam iść?". Odpowiem, z ręką na sercu. Los Santos Role Play to dawny gigant, serwer który miał najlepszy skrypt wśród wszystkich. Był w zastoju, z powodu Balona, który postanowił prowadzić serwer Metina. Jednak jako jedyny na scenie ma w sobie dawny klimat, a także jest jeszcze kilka starych graczy. Nie zmieniajmy tego, nie dopuśćmy do upadku żywej legendy tej sceny. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.

Przypomnijcie sobie rok 2009 albo 2008 kiedy to eleska górowała. Pomyślmy, że tak jest i teraz. Jeśli tak nie będzie, czy grozi szybki upadek naszego dobrego domu? Pozostawiam tą hipotezę czytelnikom.

Autor felietonu:Tortilla

Dołączona grafika Dołączona grafika

XB LIVE: GTAVpl, PSN: GTAVpl,
GFWL: GTAMpl/GTAVpl

#2 How high

ZTM - Zmęczony Tym Wszystkim

• Użytkownicy
  • 198 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 21:39

Cóż, dla wielu to nie eleska a prs, prp i lrp były gigantami, które górowały, ale to nic.
A co do samej eleski, to uwidacznia się tu syndrom Imperium rzymskiego - było tak dobrze zarządzane, że upadało 300 lat. Podobno los czeka eleske, zamiast szybkiej śmierci, powolna agonia.

#3 Aleks

Big Clucker

• Użytkownicy
  • 107 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 21:43

Błąd w nazwie tematu?

#4 XenoN

GTA V Fan

• Zarząd
  • 394 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 21:57

Wyświetl postUżytkownik Aleks Wesołowski dnia 15 styczeń 2012 - 21:43 napisał

Błąd w nazwie tematu?
To podesłał jeden z naszych czytelników, nie ingerujemy w jego treści. Dodaliśmy tylko obrazki i prze-formatowaliśmy tekst. Każdy ma prawo dodać artykuł/news - jeśli jest on porządny - zostanie zaakceptowany.

Polecam opis z mojej sygnaturki - my tworzymy scene, nie niszczymy.

@edit: ahh, faktycznie błąd w nazwie serwera :)

#5 Pabi

Mastah

• Użytkownicy
  • 243 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 02:09

Gdyby dać temu serwerowi dobry zarząd, to może by jeszcze udało Mu się wyjść z opresji. Jednak z teraźniejszym powoli wypali się do końca. Takie jest moje zdanie. Potrzebują dobrego programisty, który ma czas oraz dobrego zarządu który ma czas na prowadzenie tego. Dla mnie jest to nie do pojęcia, że ludzie który nie mają czasu na prowadzenie serwera RP biorą się za to. Taki serwer to nie jest jakiś tam od CS'a, że postawisz i gra. To trzeba pielęgnować i rozwijać żeby byli gracze. Przecież Misiaka serwer i soft też nie były odrazu idealne, to co możemy zobaczyć teraz na n4g jest wynikiem lat pracy i starań.

#6 Łukasz Michalak

Key

• Użytkownicy
  • 240 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 16:25

Nie ma co się dziwić ls-rp.pl sam prosi się o upadek i od razu na samo wejście odrzuca, dlaczego? A no dlatego, że nie rozumiem tego poco pisać biografię swojej postaci, jeżeli dopiero zaczynamy grę, nie wiemy co się w niej potoczy. Po drugie w ogóle nie aktualizują skryptu. Po trzecie brak kontaktu z administracją i wgl.

Dołączona grafika

Witajcie, pragnę Was zaprosić na portal/forum którego tematyka skupia się na Role Play Games w grze GTA San Andreas. Mile widziani inni userzy, którzy rozpoczną publikację RP na innych grach.

www.Centrum-RP.eu

#7 XenoN

GTA V Fan

• Zarząd
  • 394 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 16:43

Wyświetl postUżytkownik Łukasz Michalak dnia 16 styczeń 2012 - 16:25 napisał

Nie ma co się dziwić ls-rp.pl sam prosi się o upadek i od razu na samo wejście odrzuca, dlaczego? A no dlatego, że nie rozumiem tego poco pisać biografię swojej postaci, jeżeli dopiero zaczynamy grę, nie wiemy co się w niej potoczy. Po drugie w ogóle nie aktualizują skryptu. Po trzecie brak kontaktu z administracją i wgl.
powinni już ją ściągnąć :P

#8 ViruS

Pilot bombowca.

• Użytkownicy
  • 74 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 17:06

Szczerze? Chociaż serwer pod względem administracji jak i skryptu nie zadowala to jednak mnie tam coś ciągnie aby zagrać :P

#9 Restorer

Gangsta

• Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 17:27

Nawet chyba pisali kiedyś do mnie o współprace, choć nie wiem czy to właściwe osoby bo brechty robiłem.

#10 Pabi

Mastah

• Użytkownicy
  • 243 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 17:45

Gdy Ja pisałem sam do nich na ochotnika, powiedzieli, że nie potrzebują programisty :lol: Łaski bez :lol:

#11 Łukasz Michalak

Key

• Użytkownicy
  • 240 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 19:21

Żeby LS-RP.pl był taki jak LS-RP.com :)
PS. Już tam słyszałem, że Misiek planuję fuzję z ls-rp.pl.

Wyświetl postUżytkownik Restorer dnia 16 styczeń 2012 - 17:27 napisał

Nawet chyba pisali kiedyś do mnie o współprace, choć nie wiem czy to właściwe osoby bo brechty robiłem.
Przecież Oni nawet z Ownede za czasów i-rp nie chcieli współpracować.

Użytkownik Łukasz Michalak edytował ten post 16 styczeń 2012 - 19:25

Dołączona grafika

Witajcie, pragnę Was zaprosić na portal/forum którego tematyka skupia się na Role Play Games w grze GTA San Andreas. Mile widziani inni userzy, którzy rozpoczną publikację RP na innych grach.

www.Centrum-RP.eu

#12 Werkezuge

Newbie

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 19:41

Wyświetl postUżytkownik Łukasz Michalak dnia 16 styczeń 2012 - 19:21 napisał

"Współpraca" była jeśli to tak można nazwać, ale nie za czasów i-rp. Misiu zrobił cały zarząd prp w jajo :)

#13 How high

ZTM - Zmęczony Tym Wszystkim

• Użytkownicy
  • 198 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 21:49

Jeśli misiu planuje wssać eleskę, to już nawet harvest nie zatrzyma tego że nasza polska scena rp, i wogóle polski świat rp - to misiak.

Użytkownik How high edytował ten post 16 styczeń 2012 - 21:49

#14 Restorer

Gangsta

• Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 22:30

Cytat

Ta a fuzja wyszła z dupy ? ownede też chciał ze mną coś robić.

Cytat

Jeśli misiu planuje wssać eleskę, to już nawet harvest nie zatrzyma tego że nasza polska scena rp, i wogóle polski świat rp - to misiak.
Harvest nie jest taki mega, choć swoje 5 minut mają.

Użytkownik Restorer edytował ten post 16 styczeń 2012 - 22:41

#15 MrPineza

Little Clucker

• Użytkownicy
  • 36 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 22:45

Nie rozumiem Xenon, jak mogłeś pozwolić na wrzucenie takiej propagandowej histerii do newsu.

#16 Restorer

Gangsta

• Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 22:48

herezji chyba.

#17 XenoN

GTA V Fan

• Zarząd
  • 394 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 23:00

Wyświetl postUżytkownik MrPineza dnia 16 styczeń 2012 - 22:45 napisał

Nie rozumiem Xenon, jak mogłeś pozwolić na wrzucenie takiej propagandowej histerii do newsu.
Nie doszukałem się propagandy. Lska - upada? - upada.
LSka - jest słabo rozwijana? - jest.

Czy pisanie o innym serwerze niż net4game - jest propagandą?

#18 MrPineza

Little Clucker

• Użytkownicy
  • 36 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 23:12

Takie newsy niszczą wizerunek forum, zwłaszcza gdy ma one niewiele wspólnego z RolePlayingiem. Głupio jest w ogóle rozmawiać na temat serwerów jakie są one złe i tak dalej. Źle to ludzie widzą, mimo że każdy z nas wie jak ma się sprawa z LS-RP.net, a dobrze nie jest.

#19 Restorer

Gangsta

• Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 23:24

Mieli programistę mojego znajomego, ale już nie pracuje dla nich. Obiecałem że nie zdradzę jego nickname :(.

Użytkownik Restorer edytował ten post 16 styczeń 2012 - 23:24

#20 Pabi

Mastah

• Użytkownicy
  • 243 postów

Napisano 16 styczeń 2012 - 23:38

Cytat

Takie newsy niszczą wizerunek forum, zwłaszcza gdy ma one niewiele wspólnego z RolePlayingiem. Głupio jest w ogóle rozmawiać na temat serwerów jakie są one złe i tak dalej. Źle to ludzie widzą, mimo że każdy z nas wie jak ma się sprawa z LS-RP.net, a dobrze nie jest.
To o czym pisać? Jest to serwis GTA and Multiplayers, mp to serwery. Co zrobić, że tylko scena RolePlay się jakoś utrzymuje, a tak to nic ciekawego już nie ma? Stunt? Dawno wymarł. Może DM? Można zliczyć zaledwie kilka serwerów które mają powyżej 100 graczy, na dodatek zagraniczne. Może w ogóle zrezygnować z pisania newsów, bo coś tam? Mnie to akurat interesuje, jeśli ciebie nie, to nie czytaj. Proste i logiczne :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych