Skocz do zawartości

Serwis Grand Theft Auto & Multiplayers zasponsoruje serwery dowolnego typu.
Lokalizacja serwera dedykowanego - Gdańsk, Polska.
Więcej informacji na skype - Xenon lub Szybki.

Counter Strike: Renderware

MTA Multi Theft Auto LUA

54 odpowiedzi w tym temacie

#41 H5N1

Big Clucker

• Użytkownicy
  • 118 postów

Napisano 29 styczeń 2012 - 16:40

Wyświetl postUżytkownik Starter dnia 29 styczeń 2012 - 13:18 napisał

Skanowanie to zabijanie przez ścianę.
To jest to możliwe, trzeba zrobić to po stronie clienta. Troszke roboty będzie, ale jest to wykonalne.

#42 How high

ZTM - Zmęczony Tym Wszystkim

• Użytkownicy
  • 198 postów

Napisano 30 styczeń 2012 - 21:58

No więc, czekamy na cs'a !

#43 ViruS

Pilot bombowca.

• Użytkownicy
  • 74 postów

Napisano 02 luty 2012 - 19:45

Ładnie to wygląda, wypróbuje :)

#44 Ventron

quack.

• Użytkownicy
  • 128 postów

Napisano 08 luty 2012 - 16:57

Wyświetl postUżytkownik H5N1 dnia 29 styczeń 2012 - 16:40 napisał

To jest to możliwe, trzeba zrobić to po stronie clienta. Troszke roboty będzie, ale jest to wykonalne.

Roboty dużo nie ma tylko sama matematyka ;p

P.S
Ja już miejsce na dysku pod GTA:SA robię muszę tylko gdzieś Dead Island przenieść :)

Użytkownik Ventron edytował ten post 08 luty 2012 - 16:58

Dołączona grafika

Dołączona grafika

W oczekiwaniu na kolejną część Dead Island

#45 lopezloo

・へ・

• Redaktorzy
  • 331 postów

Napisano 21 luty 2012 - 14:30

Raczej większych testów w lutym nie będzie, chyba, że na prawdę baardzo chcecie zobaczyć skrypt. Jestem na etapie konwersji map (tzn. przerabiania, aby skrypt ładnie je wczytywał, ewentualne przenoszenie na inne pozycje, dodawanie bombsitów, hostów itp.)

Dołączona grafika

#46 How high

• Użytkownicy
  • 198 postów

Napisano 22 luty 2012 - 17:43

Kiedy mniej więcej skończysz?

#47 Starter

...

• Administracja
  • 511 postów

Napisano 22 luty 2012 - 20:34

Wyświetl postUżytkownik How high dnia 22 luty 2012 - 17:43 napisał

Kiedy mniej więcej skończysz?
Zależy od biczującego jak mocno będzie biczował ; p

#48 How high

• Użytkownicy
  • 198 postów

Napisano 23 luty 2012 - 15:41

W sumie jakby nie patrzeć taka forma cs'a z jego mapami, mogłaby rozruszać i zachęcić do mta. Nie musisz niczego ściągać sam, tylko wklepujesz ip i czekasz aż samo się zrobi i możesz zacząć grać w MTA:CS. Dodatkowo takiego cs'a można okrasić dodatkowymi pomysłami z cyklu pojazdy opancerzone - nie do jazdy, chociażby do osłaniania jednostek pieszych. Różne sposoby wejście przez zamknięte drzwi i taktyki.

Frapsa na dysku jeszcze mam, razem z camhakiem. Jak będziesz potrzebował reklamy to pisz :) .

#49 lopezloo

・へ・

• Redaktorzy
  • 331 postów

Napisano 23 luty 2012 - 18:02

Wyświetl postUżytkownik How high dnia 23 luty 2012 - 15:41 napisał

Dodatkowo takiego cs'a można okrasić dodatkowymi pomysłami z cyklu pojazdy opancerzone - nie do jazdy, chociażby do osłaniania jednostek pieszych.
Jeśli chodzi Ci o to, to na mapy można wstawiać pojazdy. Zarówno od razu zniszczone (wraki) jak i normalne, jednak jest to tylko różnica wizualna. I te pierwsze i te drugie zachowują się jak obiekty - nie można ich ani zniszczyć, ani przesunąć i oczywiście do nich wsiąść. ;)

Co do reklamy - okej, ale na razie koncentruję się na samym skrypcie.

Użytkownik lopezloo edytował ten post 23 luty 2012 - 18:03

Dołączona grafika

#50 How high

• Użytkownicy
  • 198 postów

Napisano 23 luty 2012 - 18:33

Tylko że mi chodzi o poruszające się pojazdy.
Wyobraź sobie akcję że grupa szturmowa jedzie w transporterze opancerzonym, podjeżdża pod mury i następuje wyładowanie przy akompaniamencie ostrzałów z budynku. Ciekawe, prawda? Częściowo podobne do rp, ale dające radość ze strzelania i nawalanki. :)

#51 How high

• Użytkownicy
  • 198 postów

Napisano 24 luty 2012 - 19:47

Nie mogę znaleźć edytuj. Lopezloo, a pomyślałeś o stworzeniu chatu dźwiękowego działającego na tej samej zasadzie co w cs? Grasz, wciskasz t i gadasz, a nad głową jest obrazek z głośniczkiem :) .

#52 lopezloo

・へ・

• Redaktorzy
  • 331 postów

Napisano 24 luty 2012 - 19:55

Oczywiście, właśnie m.in. chat głosowy natchnął mnie do całego skryptu :D.

Co do tych ruchomych pojazdów to można by zrobić specjalnie oskryptowane mapy (bo każda mapa to resource, który może dostarczyć własny skrypt client-side, server-side, mapę i modele). Skrypt ma się opierać tylko na DM bez udziału pojazdów (tak jak jest w normalnym CS), a poza tym i tak nie ma do tego przystosowanych map bo większość z nich jest po prostu za mała (wyjątkiem może być chociażby cs_kvartal).

Dołączona grafika

#53 How high

• Użytkownicy
  • 198 postów

Napisano 24 luty 2012 - 22:11

Dobrze by było jakbyś odwzorował również ruchy postaci, żeby co lepsi kampiarze mogli zrobić swoje akcje z cyklu BANG, lewo-prawo, BANG.
To już w ogóle będzie cs za darmo :)

edit: aha, i non stop bieganie z celowaniem, tak z biodra jak w cs'a, ułatwi to celowanie czasem...
No i zapomniałem dodać, czy będzie tryb spectate ?

Użytkownik How high edytował ten post 24 luty 2012 - 22:13

#54 lopezloo

・へ・

• Redaktorzy
  • 331 postów

Napisano 25 luty 2012 - 00:02

Wyświetl postUżytkownik How high dnia 24 luty 2012 - 22:11 napisał

Dobrze by było jakbyś odwzorował również ruchy postaci, żeby co lepsi kampiarze mogli zrobić swoje akcje z cyklu BANG, lewo-prawo, BANG.
Nie możliwe, silnik San Andreas używa "statycznie nagranych" animacji, nie można zrobić takich wychyleń o jakie Ci chodzi. ^_^ Chociaż właściwie można by wczytać własne animacje, ale po pierwsze ich nie posiadam, a po drugie wątpię aby było to aż tak dobrze odwzorowane.

i non stop bieganie z celowaniem, tak z biodra jak w cs'a, ułatwi to celowanie czasem...
Gdy po prostu nadawałem graczowi akcję celowania to jedynie po prostu automatycznie nakierowywał on na innego peda, ale robiłem to na szybko w wolnej chwili i pokombinuję jeszcze innymi sposobami.

No i zapomniałem dodać, czy będzie tryb spectate ?
Tak, zarówno po zabiciu jak i osobna drużyna obserwatorów.

Użytkownik lopezloo edytował ten post 25 luty 2012 - 00:05

Dołączona grafika

#55 How high

• Użytkownicy
  • 198 postów

Napisano 25 luty 2012 - 18:42

Jeszcze taki pomysł - fajna by była opcja nagrywania meczy. Ktoś by sobie mógł wejść, nagrać cały mecz, a potem w dowolnym czasie odtworzyć i pobawić się kamerą lub popatrzeć na kamperstwo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych