Skocz do zawartości

Serwis Grand Theft Auto & Multiplayers zasponsoruje serwery dowolnego typu.
Lokalizacja serwera dedykowanego - Gdańsk, Polska.
Więcej informacji na skype - Xenon lub Szybki.

Komercja vs były gigant. Czy LS-RP przejmie koszulkę lidera?

RolePlay SA-MP LS-RP Net4game serwer

191 odpowiedzi w tym temacie

#1 XenoN

GTA V Fan

• Zarząd
  • 394 postów

Napisano 04 luty 2012 - 16:59

Dołączona grafika

LS-RP to były gigant, ostatnio zapomniany i mocno zaniedbany projekt. LS-RP to także najstarszy aktywny, polski projekt, który swego czasu był numerem #1 tak jak dzisiaj Net4Game. Zapowiadało się, że tak zostanie jeszcze na wiele miesięcy...

To może się zmienić...
Jak wiecie Net4Game inwestuje teraz w inne serwery gier. W niedalekim czasie zostanie uruchomiony serwer Minecraft. Jakie będą tego konsekwencje?

Kolejne zaniedbania administracji w stosunku do graczy. Problem jest ogromy, bo już teraz kontakt z administracją jest niemalże nie możliwy. Wyobraźcie sobie co będzie jak tych projektów będzie przybywać. Totalny brak kontaktu?! A może system ticketów na sms?!
Uwzględnijmy także, że większość z tychże projektów to tak realnie mówiąc "pic na wodę fotomontaż".
Administracja wspomnianego serwera wywyższa swoje umiejętności, zawsze jest tą najlepsza i tą fenomenalną. Zaryzykowałbym stwierdzeniem iż uważają się za numer #1 na świcie - a to wcale nie jest prawda. Już teraz specjaliści zarzucają iż główny programista subprojektu N4G, korzystał z serwisu plugins.bukkit.org. Oczywiście czyjeś zasługi przypisuje sobie.

Dołączona grafika

Net4Game - to pierwszy polski serwer, który osiągnął magiczny wynik 800 graczy Online.

Świat komercji trzeba odpowiednio wykreować często zaślepiając i kłamiąc prosto w oczy. Tych ruchów ze strony administracji N4G jest coraz więcej i to się im udaje! Pamiętacie subserwery?
Zwykłe puste słowa - do dziś, żaden nie wystartował. Wiele zmian w obecnym skrypcie jest także minimalnych i kosmetycznych. Lecz sprawne zabiegi manipulacyjne sprawiają, że drobne zmiany są zmianami które pochłonęły sporą ilość czasu i tylko specjalista byłby w stanie je zrobić :).
Uwzględnijmy jednak fakt, że dzięki tym zabiegom N4G - jest do dziś numerem #1, wśród polskich serwerów roleplay.

Wyglądało, że to nie zmieni do końca, życia tego projektu, lecz...

LS-RP.net łączy się z serwerem Harvest Games. Jest to wielki krok ku rozwojowi tego projektu. Po pierwsze "zapomniany gigant" przechodzi wielki renesans. Wcześniej mimo braku aktualizacji przez 2 lata na serwerze utrzymywało się ponad 100 osób. Teraz dzięki połączeniu sił obu serwerów możemy spodziewać się:
- Gigantycznej aktualizacji,
- Nowej, większej administracji, która nie wywyższa się i chętnie pomaga graczom,
- Stałych aktualizacji skryptu.

Dołączona grafika
Czy nowe LS-RP.net, zdobędzie serca graczy?

Wszelkie wady Net4Game, jest w stanie załatać nowy projekt LeSki. Może nie będzie to teraz, dziś, jutro ale być może były gigant wróci na pozycję lidera w ciągu kilkunastu tygodni. Gracze chcą zmian a administracja N4G w tym im nie pomaga(do dziś dostajemy prośby by odszyfrować kod szafy - bo szanowna administracja nie raczy udzielić wskazówek).

Wiemy jedno, na pewno jutrzejszy dzień - start serwera LS-RP - będzie dniem, który zapisze się w historii San Andreas RolePlay.

Zachęcamy graczy obu serwerów do wypowiadania się w tej kwestii, napiszcie co was boli, co chcecie zmienić na swoim serwerze i gdzie zamierzacie grać - Specjalnie dla Was umożliwiamy, dostęp do komentowania tego newsa, który przez kilka najbliższych dni będzie dostępny również dla gości(brak wymogu rejestracji).

Dołączona grafika

Aha, by nie było, artykuł nie jest reklamą, propagandą - jest to realne spojrzenie na scenę. Opisujemy fakt, że jeśli administracja N4G, nie zmieni nastawienia do swoich graczy koszulkę lidera może przybrać "nowy" projekt.

Dołączona grafika Dołączona grafika

XB LIVE: GTAVpl, PSN: GTAVpl,
GFWL: GTAMpl/GTAVpl

#2 Delavor

Big Clucker

• Zarząd
  • 87 postów

Napisano 04 luty 2012 - 18:39

No zobaczymy jak to będzie. Ja mam nadzieję, że oba serwery połączone w jeden nie popełnią starych błędów, między innymi związanych z gospodarką i finansami.

Dołączona grafika

#3 H5N1

Big Clucker

• Użytkownicy
  • 118 postów

Napisano 04 luty 2012 - 18:44

Myślę, że zdrowa konkurencja wyjdzie na dobre scenie Role Play. Nie zmienia to faktu, że przydałby się konkurent na MTA :(.

#4 ViruS

Pilot bombowca.

• Użytkownicy
  • 74 postów

Napisano 04 luty 2012 - 18:47

Życzę powodzenia LS-RP.net....oby nie było problemu gospodarczego jak to powiedział Delavor.

#5 XenoN

GTA V Fan

• Zarząd
  • 394 postów

Napisano 04 luty 2012 - 18:50

Wyświetl postUżytkownik ViruS dnia 04 luty 2012 - 18:47 napisał

Życzę powodzenia LS-RP.net....oby nie było problemu gospodarczego jak to powiedział Delavor.
Może być, to jest jeden z potencjalnie najniebezpieczniejszych czynników. Ale uwaga... Gdyby nie nielegalnie wprowadzana gotówka w obiegu Net4Game - gospodarka tam też by kulała :) Jeszcze żyje - hajsem wprowadzonym w obieg - "nielegalnie".

#6 Bharteck

Newbie

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 04 luty 2012 - 18:52

Czekałem na taki temat.
Według mnie przyszłość może być kolorowa - w końcu administracja się zna. Chciałbym tylko, żeby nie zepsuli gospodarki, jak to było na początku HG. Ta fuzja może być czymś wielkim - czymś, dzięki czemu polska scena role play przybierze lepszego koloru i nie będzie obumierała. Gram od początku HG, toteż fuzja nie zostanie przeze mnie ominięta i na pewno spędzę tam wiele przyjemnych godzin. :)

#7 Gość(anonimowy)

• Gość

Napisano 04 luty 2012 - 19:00

n4g to nie jest juz rp. Ten serw przypomina obóz koncentracyjny i obóz zagłady! To serwer już bez poziomu. Wszędzie bieg, rolki - wygląda to masakrycznie. :wacko:

#8 Restorer

Gangsta

• Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 04 luty 2012 - 19:01

Niczemu nie zagrażają, plus na czym oni się znają ? Mario na fake kodach, Caman na niepłaceniu za dedyka, a Balon na metinie.

#9 Gość(Biomek)

• Gość

Napisano 04 luty 2012 - 19:02

hmm... Mam nadzieję że coś z tego będzie, zaczyna mnie wkurzać na net4game to że osoby z gold mają dostęp do większości funkcji, a żeby administracja odpisała to jest CUD.

#10 XenoN

GTA V Fan

• Zarząd
  • 394 postów

Napisano 04 luty 2012 - 19:12

@Resorter, twoje zdanie o tym serwerze zawsze takie będzie. Nie przepadasz za mariem, i dobrze o tym wiemy. ;)

#11 Restorer

Gangsta

• Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 04 luty 2012 - 19:15

Nie, że nie przepadam, ale no kurdę chwalą się swoim dedykiem którego nawet nie potrafią opłacić.
Gdyby się nie pojawił jakiś banan, to by błagali starych o hajsy.
Nie mówię, że Bartosz jest jakiś zajebisty, ale ludzie się już przyzyczaili.

Użytkownik Restorer edytował ten post 04 luty 2012 - 19:16

#12 Starter

...

• Administracja
  • 511 postów

Napisano 04 luty 2012 - 19:24

Też nie darzę nowego LS-RP and company miłością, ale życzę im tego, żeby stali się tym, czego Misiak zacznie się bać ; )

@mkr: dzięki za wskazanie błędu.

Użytkownik Starter edytował ten post 04 luty 2012 - 20:16

#13 Gość(Zbyszekk)

• Gość

Napisano 04 luty 2012 - 19:26

Dobrze opisane. Tam minecraft powstaje już od ponad roku i do dziś nie ma. No ale cóż poradzić. Misiek ma wiele fanów tylko dlatego, że teraz odblokował PW i trochu rozmawia z graczami. Zaś w zamian za to - oni lizą mu tyłek (Za przeproszeniem) bo jaki to on nie jest programistą PAWN i PHP. A sam wspomniałeś, że ściąga skrypty i mówi że to są jego. Pozwolę sobie ujawnić pewny cytat, który kiedyś czytałem.

Cytat

Jednak teraz mamy 2012 rok, fuzja i prawdopodobny przełom serwera jest możliwy. A jak wygląda sytuacja na konkurejcnym serwerze? Czy LS'ka ma szansę na jakąkolwiek rywalizację z gigantem? Zapewniam was, że tak. Opowiem wam jak wygląda tam gra.
Administracja, game masterzy, moderatorzy, skargorozpatrywacze - większość tamtejszych ludzi to typowi gówniarze, którzy kochają znęcać się nad kimś przed kabel. Leczą swoje kompleksy, chcąc się dowartościować. Już nie wspomnę o tym, że 70% ekipy serwera nie zna podstaw gry. Ich rejestracje w większości są z 2011 roku, co automatycznie mówi nam o doświadczeniu. Do tego te sztuczne rozmowy i branie po znajomościach - porażka. Sprawa z organizacjami przestępczymi, czy wygląda lepiej? A gdzież tam! South Central kipi pustkami, organizacje nie mają opiekuna, administracja na na nich wylane, więc pozostaję im tylko najzwyklejszy DM. Tam nie ma czegoś takiego jak HP i dochodzenie do gangu jako mieszkaniec. Tam każdy dochodzi przez Skype, dosłownie w kilka minut. Tak samo jest z mafiami. Nie ma żadnej równowagi i jakiegokolwiek respektu ze strony reszty społeczeństwa dla tych organizacji. Każdy kto chce może tam dojść, nie ma tam rang, niczego. Do tego ciągłe strzelaniny, DM, leżenie z BW i wysłuchiwanie płaczów i jęków. Kolejna sprawa, chyba najbardziej tragiczna - cywile. To jest po prostu straszne, ludzie. Ci gracze nie wiedzą co to role play, co to /me i /do, co to PG, co to MG, nie wspominając o reszcie pojęć. SAMP'a nie maja za rozgrywkę role play, tylko za rozgrykę MMO, w której liczą się tylko i wyłącznie statystyki. Ich celem w grze jest jak najdłuższe afczenie w biznesach, kupno wozu, a następnie kampienie bez celu na ryku. Nie wiedzą co to charakter postaci, kreatywność. Na serwerze wieje nudą. W centrum są ogromne lagi i mnóstwo biznesików, które zostały kupione za realną forsę. Zero klimatycznych i przyjaznych dla gracza restauracji, w których aż chciało się grać. Zero kreatywności, mnóstwo bezużytecznych bud, narobionych tylko po to, aby zarobić jak najwięcej. Organizacje, frakcje i biznesy to czysta porażka na tym serwerze, zresztą tak jak wszystko. Jedynie co mają tam dobre to skrypt, bo nie ukrywam, że jest fajny. Nastała tam era nowych graczy, którzy zarejstrowali się w 2011 roku i mają inne spojrzenie na tą grę. Ci z 2008, 2009 czy nawet 2010 roku nie odnajdą się tam. Wiem co mówię, bo grałem tam od samych początków, czyli FC. Już nie wspomnę o dyskotece na ulicy... Milion kolorych Elegy, Jesterów, Flashów. Milion Bulletów i Cheetachów. Miion 'kolorowych i słitaśnych' postaci. Nie mówię tego po złości, nie dostałem tam bana, mogę tam dalej grać. To jedynie moje zdanie o tym serwerze, które poprze 100% dawnych graczy.

To jest caluteńka prawda o naszym Miśkowym monopolowym serwerze. Wszystko się zmienia. Nawet ja mówiłem kiedyś, że N4G nic nie pobije. Jednak od dłuższego czasu mam wątpliwości co do tych przypuszczeń. Teraz Bartosz musi zacisnąć mocno pięści.

#14 Mario

Harvest Maniac

• Użytkownicy
  • 75 postów

Napisano 04 luty 2012 - 19:28

Ładnie opisane Xenon, plusik. :)

Użytkownik Mario edytował ten post 04 luty 2012 - 19:29

#15 valve

Newbie

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 04 luty 2012 - 19:35

Jasne, że tak. Administracja jest o wiele większa i ma jasno wytyczone zadania. Nie wywyższa się, o tak!

#16 Łukasz Lanuczny

Big Clucker

• Użytkownicy
  • 104 postów

Napisano 04 luty 2012 - 19:37

Łukasz Lanuczny napisał:

Harvest to gówno, jeżeli LSka miałaby upaść, to niech powoli się to dzieje (to jest gwóźdź do trumny). Teraz starzy wyjadacze odejdą, a boty z Harvesta zostaną.
Ja bym tego nie nazwał żadną fuzją, czy c*** wie czym - po prostu zmiana nazwy serwera samp na LS-RP.net.

#17 XenoN

GTA V Fan

• Zarząd
  • 394 postów

Napisano 04 luty 2012 - 19:39

Wyświetl postUżytkownik Łukasz Lanuczny dnia 04 luty 2012 - 19:37 napisał

Wyjadacze zostaną :) Będzie im trudniej, bo stracą staty..., ale była administracja LS-Ki, wątpię by zapomniała o graczach.

#18 mkr

Little Clucker

• Użytkownicy
  • 18 postów

Napisano 04 luty 2012 - 19:59

Wyświetl postUżytkownik Starter dnia 04 luty 2012 - 19:24 napisał

Też nie darzę nowego LS-RP and company miłością, ale rzyczę im tego, żeby stali się tym, czego Misiak zacznie się bać ; )

Literówka.

Cytat

Dobrze opisane. Tam minecraft powstaje już od ponad roku i do dziś nie ma.

Minecrafta robią od ponad pół roku, gdzieś na przełomie czerwca i lipca prawdopodobnie zaczęli. Mówię Ci to jako administrator który odszedł w końcówce maja i planów takich jeszcze nie było. ;)

Cytat

Administracja jest o wiele większa

Akurat to nie jest dobre. Administracja powinna max. liczyć 7 osób, a tam jest ich chyba 2 razy więcej. Konflikty w ekipie są nieuniknione.

Czy LS'ka się przebije? Nie. Pay4game już zmienił widok na RP. Każdy nowy gracz opiera się na zasadach właśnie panujących tam, a większość starych wyg i wyjadaczy dawno sobie odpuściła Role Play. To kto niby ma uczyć gry? Wróżki? Administracja? No cóż, odpowiedź pozostawiam do dopowiedzenia sobie samemu. :)
me gusta.

#19 Łukasz Lanuczny

Big Clucker

• Użytkownicy
  • 104 postów

Napisano 04 luty 2012 - 20:00

Wyświetl postUżytkownik XenoN dnia 04 luty 2012 - 19:39 napisał

Wyjadacze zostaną :) Będzie im trudniej, bo stracą staty..., ale była administracja LS-Ki, wątpię by zapomniała o graczach.
Wątpię, że zostaną. Każdy ma tam swój jakiś dorobek i go nagle traci.

#20 Starter

...

• Administracja
  • 511 postów

Napisano 04 luty 2012 - 20:17

Wyświetl postUżytkownik mkr dnia 04 luty 2012 - 19:59 napisał

To kto niby ma uczyć gry? Wróżki? Administracja? No cóż, odpowiedź pozostawiam do dopowiedzenia sobie samemu. :)
A ktoś w ogóle chce się uczyć poprawnej gry?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych