Skocz do zawartości

Serwis Grand Theft Auto & Multiplayers zasponsoruje serwery dowolnego typu.
Lokalizacja serwera dedykowanego - Gdańsk, Polska.
Więcej informacji na skype - Xenon lub Szybki.

Komercja vs były gigant. Czy LS-RP przejmie koszulkę lidera?

RolePlay SA-MP LS-RP Net4game serwer

191 odpowiedzi w tym temacie

#181 Gość(Jacek)

• Gość

Napisano 08 luty 2012 - 03:09

Tak naprawde to nie ma servera na którym pograsz z zajebistymi klimatem na South Centeral. Każdy chce mieć w c*** hajsu i DM'ić.
- N4G Sam obecnie tam gram, w gangu prowadzonym w klimatach Old. Gram tam od tygodnia, i niektórzy potrafią dotrzymać klimatu lecz co niektórzy to porażka.
- LS-RP nie gram tam, ale z tego co wiem troche też odwalania jest teraz... (To było na temat jednej mafii) Nikt nie powiedział że grali na poważnie...

#182 How high

ZTM - Zmęczony Tym Wszystkim

• Użytkownicy
  • 198 postów

Napisano 08 luty 2012 - 12:21

"Klimaty", to były na PRP/PRS i LRP. Potem to już tylko równia pochyła w dół...

#183 Łukasz Michalak

Key

• Użytkownicy
  • 240 postów

Napisano 08 luty 2012 - 19:47

Mnie się wydaje, że LS-RP było duże zainteresowanie przez pierwsze 3 dni, ale jako dopatrzyli się, że skrypt jest taki super jak na n4g to sporo osób odeszło. Zobaczcie przecież mają już mniej graczy online od mrucznika.

Dołączona grafika

Witajcie, pragnę Was zaprosić na portal/forum którego tematyka skupia się na Role Play Games w grze GTA San Andreas. Mile widziani inni userzy, którzy rozpoczną publikację RP na innych grach.

www.Centrum-RP.eu

#184 Watcherhell

Big Clucker

• Użytkownicy
  • 51 postów

Napisano 08 luty 2012 - 22:33

Ja patrzę z niedowierzaniem na ilość graczy eleski... No i jestem pod wrażeniem. Myślałem, ze ludzie się zniechęcą a tu... :D Jeśli dalej tak pójdzie to zapowiada się idealna konkurencja dla Bartosza... A eleska której każdy pisał upadek może ponownie podnieść się z dołku. :]

#185 Szybki

Big Clucker

• Zarząd
  • 144 postów

Napisano 09 luty 2012 - 00:32

Wyświetl postUżytkownik Łukasz Michalak dnia 08 luty 2012 - 19:47 napisał

Mnie się wydaje, że LS-RP było duże zainteresowanie przez pierwsze 3 dni, ale jako dopatrzyli się, że skrypt jest taki super jak na n4g to sporo osób odeszło. Zobaczcie przecież mają już mniej graczy online od mrucznika.
Z tego co mi wiadomo to jakieś druty poszły.

Cytat

Los Santos Role Play
Niektórzy skarżą się, że nie działa im ani serwer ani strona. To prawda? Jest więcej takich osób? Zgłaszajcie jak możecie ;)
I faktycznie, niektórym ls-rp nie działa ;)

Dołączona grafika

#186 Gapis

Little Clucker

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 09 luty 2012 - 21:13

Ludzi, przynajmniej mnie, odtrącają po prostu lagi. - Gdy ten problem zostanie naprawiony, gracze wrócą do gry.

Plus z tego co wiem, doszliśmy do paradoksu gdzie wszystkie frakcje pozamykały rekrutacje w tym samym momencie, w związku z tym po starcie serwera, przeciętny John_Sword może co najwyżej pochodzić sobie w kółko po chodniku w centrum.
Kwestia paru tygodni aż ludzie rozkręcą poważnie biznesy, pojawią się pierwsze prywatne auta i gra stanie się ciekawsza.

#187 Krzysztof Baraniak

Little Clucker

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 22 luty 2012 - 23:46

Wyświetl postUżytkownik ktos dnia 04 luty 2012 - 22:26 napisał

Taki bonusik ode mnie Dołączona grafika
Nie ma to jak brak zrozumienia żartu który właśnie tam miał miejsce ze strony Pawła. :D

#188 Starter

...

• Administracja
  • 511 postów

Napisano 23 luty 2012 - 10:50

Wyświetl postUżytkownik Krzysztof Baraniak dnia 22 luty 2012 - 23:46 napisał

Nie ma to jak brak zrozumienia żartu który właśnie tam miał miejsce ze strony Pawła. :D
To ma gorsze poczucie humoru niż ja... a ja praktycznie nie mam poczucia humoru.

#189 RadnoK

Big Clucker

• Użytkownicy
  • 67 postów

Napisano 23 luty 2012 - 16:50

Pewnie się powtórzę, ale napiszę. Pisząc "n4g to zuo i skarbonka Misiaka" myślicie, że wzbogaciliście tym swoje lub czyjeś życie? Nie! Otóż nie! Dlaczego? Bo to właśnie Misiak ma na swoim serwerze 300+ osób, a ludzie lgną by tam grać. Dlaczego? No powiedzcie dlaczego? Ano dlatego bo ludzie wiedzą, że jak się gra w 300 osób na LS to jest ktoś w mieście. Dajmy na to takie RP-PL. Mają 50 graczy średnio i to tak ni dużo ni mało. Za mało na jakieś większe eventy bądź akcje, za dużo dla cheaterów. Każdy chce grać tam gdzie jest więcej osób bo o to chodzi w grach komputerowych mulitplayer. O zabawę z innymi. Nie pokazywanie "Jestem fajny bo gram wraz z kilkoma osobami na rp-pl i nabijam sobie godzinki afcząc". Misiak zrobił dobrze prosperujący serwer dlaczego? Bo umiał wcisnąć graczom gówno opakowane w kolorowy papier. Ale kupujesz rzeczy zazwyczaj nie ze względu na to, że to gówno, tylko, że ma fajny papierek. Ot co LS-RP nie umie poradzić sobie z lagami bo byłem tam tydzień temu to do tej pory mam uraz o te lagi i po prostu w tym czasie hipotetycznie wolałem iść do misiaka, gdzie było więcej graczy i mniejszy ping (Co bardzo dziwne. Na LS-RP mój internet strasznie się wlókł, a tu nagle na innych serwerach śmiga. Dziwne Mario co nie?)

#190 Starter

...

• Administracja
  • 511 postów

Napisano 23 luty 2012 - 16:57

Wyświetl postUżytkownik RadnoK dnia 23 luty 2012 - 16:50 napisał

Pewnie się powtórzę, ale napiszę. Pisząc "n4g to zuo i skarbonka Misiaka" myślicie, że wzbogaciliście tym swoje lub czyjeś życie? Nie! Otóż nie! Dlaczego? Bo to właśnie Misiak ma na swoim serwerze 300+ osób, a ludzie lgną by tam grać. Dlaczego? No powiedzcie dlaczego? Ano dlatego bo ludzie wiedzą, że jak się gra w 300 osób na LS to jest ktoś w mieście. Dajmy na to takie RP-PL. Mają 50 graczy średnio i to tak ni dużo ni mało. Za mało na jakieś większe eventy bądź akcje, za dużo dla cheaterów. Każdy chce grać tam gdzie jest więcej osób bo o to chodzi w grach komputerowych mulitplayer. O zabawę z innymi. Nie pokazywanie "Jestem fajny bo gram wraz z kilkoma osobami na rp-pl i nabijam sobie godzinki afcząc". Misiak zrobił dobrze prosperujący serwer dlaczego? Bo umiał wcisnąć graczom gówno opakowane w kolorowy papier. Ale kupujesz rzeczy zazwyczaj nie ze względu na to, że to gówno, tylko, że ma fajny papierek. Ot co LS-RP nie umie poradzić sobie z lagami bo byłem tam tydzień temu to do tej pory mam uraz o te lagi i po prostu w tym czasie hipotetycznie wolałem iść do misiaka, gdzie było więcej graczy i mniejszy ping (Co bardzo dziwne. Na LS-RP mój internet strasznie się wlókł, a tu nagle na innych serwerach śmiga. Dziwne Mario co nie?)
Ludzie siedzą na n4g bo "są tam kumple i boli utrata statów przy przenosinach" i sami się do tego przyznają. Ludzie nie lgną do serwera, tylko do ludzi. A skąd ma ludzi? Bo Misiak w bambuko zrobił mnie i wiele innych osób - czyli po trupach do celu. Z początku jak się ten cyrk zwał jeszcze H-RP siedziało tam maks 70 osób i to w weekend wieczorem. Ten człowiek się z nikim nie liczy, jedyne co on liczy to kasę z smsów.

A co do LSki i n4g - nie za bardzo jest tu co porównywać, bo ile czasu Misiak robił swój serwer, a ile czasu powstawał gamemode LSki?
Poza tym w polsce, żeby zrobić dobry serwer trzeba wszystko robić samemu albo znaleźć odpowiednich ludzi. Misiak robi wszystko samemu - dlatego to jeszcze nie upadło.

#191 Mario

Harvest Maniac

• Użytkownicy
  • 75 postów

Napisano 23 luty 2012 - 18:11

Cytat

Dziwne Mario co nie?
Zauważ proszę, że Misiak też walczył z lagami szmat czasu, gdy grało u niego po 250-300 osób, oś czasu to załatwi, a przystosować gamemode do gry dla 530, nie sprawdzając wcześniej jego zachowania przy 250 to hardcore. Tu nie chodzi o samą optymalizację kodu, dostosowanie maszyny pod sprawne jego działanie również jest wyzwaniem. Ping? Misiak ma dedyka umiejscowionego w Polsce, LS-RP nie.

I tutaj akurat lagi powodowała konfiguracja dedyka, nie gamemode. Ostatnio przy 290 graczach on-line nikt nie skarżył się na nie. :)

Użytkownik Mario edytował ten post 23 luty 2012 - 18:16

#192 Łukasz Michalak

Key

• Użytkownicy
  • 240 postów

Napisano 23 luty 2012 - 20:57

Gospodarka jest tam zajepista w chuy, wchodzę sobie na ten nowy LS-RP i co jacyś trzej zgadani gracze zaczepiają mnie i mówią, że jeżeli natychmiast nie oddam im całej mojej gotówki to zaraz mi wpiertolą. No dobra idę dalej zaraz potem pod centrum handlowym podchodzą dwaj latynosi i znowu mówią mi to samo. Gracze Ci nie należeli do gangów, ani żadnych organizacji przestępczych. Zamiast pracować to zbierają haracz od nowych graczy. Po 15 min. widząc co tam się dzieje wyszedłem z serwera i raczej tam już nie zawitam.

Dołączona grafika

Witajcie, pragnę Was zaprosić na portal/forum którego tematyka skupia się na Role Play Games w grze GTA San Andreas. Mile widziani inni userzy, którzy rozpoczną publikację RP na innych grach.

www.Centrum-RP.eu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych