Skocz do zawartości


Multi Theft Auto 1.5.2

MTASA 1.5.2

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Szybki

    Godfather

  • Zarząd
  • 1771 postów

Napisano 24 styczeń 2016 - 19:39

Dołączona grafika


Do Polski powoli nadchodzi odwilż, a już dzisiaj deweloperzy Multi Theft Auto opublikowali najnowszą wersję silnika oznaczony numeracją 1.5.2. Ta aktualizacja powinna być interesująca dla hostingów opartych na Linux, ponieważ dodano kilka dodatkowych bibliotek dla lepszej kompatybilności ze starszymi dystrybucjami. Dodatkowo poprawiono problem związany z streamingiem desynchornizacji pojazdów i niektórych problemów przy ponownym połączenia podczas pobierania plików z zewnętrznego serwera WWW.

Ale również: Szczegółową listę zmian znajdziemy na: Pobierz:
MTA:SA 1.5.2 - Windows Klient/Serwer
MTA:SA 1.5.2 - Linux Serwer

#2 Krall

    Big Clucker

  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 24 styczeń 2016 - 20:17

https://wiki.multith...DbPrepareString

Nie bardzo rozumiem czym to się różni od dbQuery().

#3 Piorun

    Little Clucker

  • Użytkownicy
  • 45 postów

Napisano 24 styczeń 2016 - 20:34

Zwraca Ci spreparowanego stringa. Możesz go użyć w dalszej części kodu. dbQuery zwraca Ci element uchwytu do podanego warunku.
Jeżeli chcesz nauczyć się Lua i tworzenia zasobów pod MTA
lub po prostu szukasz pomocy koniecznie zajrzyj na mój kanał YouTube
https://www.youtube.com/user/Piorunet

#4 Krall

    Big Clucker

  • Użytkownicy
  • 61 postów

Napisano 24 styczeń 2016 - 20:47

Hm, faktycznie, a po co tu podawać połączenie z bazą danych skoro to tylko string?

btw. Szybki w headerze dalej stara wersja ;_;

#5 Szybki

    Godfather

  • Zarząd
  • 1771 postów

Napisano 24 styczeń 2016 - 21:08

Wyświetl postUżytkownik Krall dnia 24 styczeń 2016 - 20:47 napisał

btw. Szybki w headerze dalej stara wersja ;_;
Ciii, zapomniałem, starzeje się :D

Wyświetl postUżytkownik Krall dnia 24 styczeń 2016 - 20:47 napisał

Hm, faktycznie, a po co tu podawać połączenie z bazą danych skoro to tylko string?
Bo zależnie od połączenia mysql/sqlite musi escapować rożne stringi np w mysql - \x00, \n, \r, \, ', " i \x1a
zaś w sqlite - '





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych