Skocz do zawartości

Serwis Grand Theft Auto & Multiplayers zasponsoruje serwery dowolnego typu.
Lokalizacja serwera dedykowanego - Gdańsk, Polska.
Więcej informacji na skype - Xenon lub Szybki.

Konkurs: GTA V wytypuj datę premiery, uzasadnij i wygraj!

Konkurs GTA V premiera pc xbox/ps3

32 odpowiedzi w tym temacie

#21 Darek Grzeszczuk

Big Clucker

• Użytkownicy
  • 50 postów

Napisano 09 listopad 2011 - 19:16

23.04.2012r. Bo zwykle gta wychodzi przed wakacjami, :D
Up nie zauważyłem :/

Bohater, ma na imie Ray ma 53 lata, jest Amerykaninem, ma dwójkę małych dzieci, jest rozwiedziony, z powodu jego kryminalnej przeszłości dzieci są pod opieką matki, wrócił z wielkiego zimnego miasta, pewnie z Liberty City, przyjechał do Los Santos, bo lubi niebiański klimat, gorące słońce, wysokie temperatury oraz morze czy piaszczyste plaże Los Santos. Kupił wielki dom, zamierza skończyć z przyszłością. Jednak jego niecne interesy z przyszłości dały o sobie znać wtedy kiedy nie trzeba. Jego długi będą rosły a kiedyś musi je oddać. Różne "misję" pomogą mu wywiązać się z kłopotów, ale z drugiej strony zaczął to co nie dawno skończył, czyli zabójstwa, kradzieże, oszustwa podatkowe. Sam bohater nie jest taki biedny jak by ktoś myślał. Nie ma rodziny, ale na braki towarzystwa ze strony kobiet i przyjaciół nie narzeka.

No sam już nic nie wycisne xd

Użytkownik Darek Grzeszczuk edytował ten post 10 listopad 2011 - 21:36

#22 XenoN

GTA V Fan

• Zarząd
  • 394 postów

Napisano 09 listopad 2011 - 20:43

Mamy nadzieje, ze nie zakwalifikuje się nikt do minimum - związku z datą a pendrive będziemy mogli wręczyć za opis bohatera :)

Pozdrawiam,
X.

Dołączona grafika Dołączona grafika

XB LIVE: GTAVpl, PSN: GTAVpl,
GFWL: GTAMpl/GTAVpl

#23 lopezloo

・へ・

• Redaktorzy
  • 331 postów

Napisano 09 listopad 2011 - 21:04

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Sądzę, że głównym bohaterem będzie Tommy Vercetti. Jest to przede wszystkim prawdopodobnie najbardziej znana postać ze wszystkich części GTA. Wiele osób uważa, że to właśnie GTA w Vice City było najlepszą częścią. Tommy to postać z wyjątkowo ciekawym życiorysem. Pochodzi on z dzielnicy Harwood w Liberty City. Już jako dziecko chciał pójść w ślady ojca - otworzyć własną drukarnię. Nie do końca mu się to udało (bo chociaż później kupił drukarnię to postanowił zająć się drukowaniem fałszywych pieniędzy). Był on członkiem włosko-amerykańskiej mafii Forellich.

W 1971 roku dostaje od ówczesnego bossa mafii (Sonnego Forelli) z pozoru proste zadanie polegające na zabiciu jednej osoby. Na miejscu jednak było 11 osób, które wiedziały o jego przybyciu. Zabił on je wszystkie i trafił do więzienia.

Po 15 latach (rok 1986), po odsiedzeniu swojego wyroku rodzina Forellich, obawiając się kłopotów wysłała go do Vice City. Przy okazji musiał on zająć się nowym horyzontem działań mafii - biznesem narkotykowym na południu. Na początek zajął się transakcją kupna narkotyków, jednak "coś poszło nie tak" i rozpętała się strzelanina. Był on zmuszony do oddania pieniędzy Sonnemu, jednak z biegiem czasu zaczął on działać na własną rękę. Tommy, podczas kłótni zabija Sonnego.

Dzięki skróconemu przypomnieniu historii mogę łatwiej uargumentować dlaczego to właśnie on pojawi się w GTA V. Jak wiadomo Vercetti dorobił się niemałego majątku. Posiada własną willę, studio filmowe, klub "Malibu", firmę taksówkarską, drukarnię, salon samochodowy "Sunshine Autos" i stocznię. W trailerze GTA V wypowiada się nieznana osoba, bohater gry. Mówi, że dopiero się tutaj przeprowadził, że chciał "skończyć z tym". Marzy także o rodzinie. Wszystko łączy się w całość. Tommy Vercetti pragnie skończyć z dotychczasowym życiem i zacząć wszystko od początku w nowym mieście. Wyjeżdża do Los Santos i kupuje duży dom w pięknej okolicy (w końcu go stać). Wątpię, aby wytrwał w tym mieście jako dobry człowiek.

Dodatkowo swoją tezę popieram tym, że Rockstar Games nie może od tak po prostu pominąć Vice City. GTA V będzie rozgrywać się w Los Santos, ale nie znaczy, że bohater musi być typowym gangsterem.

Źródło: PL GTA wikia, głowa :ph34r:

Użytkownik LopeZ edytował ten post 09 listopad 2011 - 21:08

Dołączona grafika

#24 Restorer

Gangsta

• Użytkownicy
  • 418 postów

Napisano 09 listopad 2011 - 21:21

Chciało Ci się ? , ogólnie to miałem napisać też o nim.

#25 Pabi

Mastah

• Użytkownicy
  • 243 postów

Napisano 09 listopad 2011 - 22:39

Jam myślę że to nie bohater Vice City, za stary by był :P

#26 Król Julian

Newbie

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 10 listopad 2011 - 09:33

Wyświetl postUżytkownik Seweryn dnia 06 listopad 2011 - 15:08 napisał

24/05/2012 r. Dołączona grafika
Wygrałeś :)

Wyświetl postUżytkownik XenoN dnia 09 listopad 2011 - 01:37 napisał

Zgłoszenia na datę możemy już zakończyć, nadal możecie wysyłać opisy bohaterów. Jeśli się zdarzy, że nikt nie trafił w poprawny przedział dat - nagroda ta zostanie przydzielona - najlepszemu opisowi.
Koniec dat, bo jest już wiadoma premiera tak na 90% po wywnioskowaniu z poprzednich wersji i trailera :)

#27 XenoN

GTA V Fan

• Zarząd
  • 394 postów

Napisano 10 listopad 2011 - 18:39

Wyświetl postUżytkownik Król Julian dnia 10 listopad 2011 - 09:33 napisał

Koniec dat, bo jest już wiadoma premiera tak na 90% po wywnioskowaniu z poprzednich wersji i trailera :)
tyle, że ta data jest powtarzana. Już w GTA IV byla znana. Podobno to easter egg - związany z urodzinami jakiegoś developera R*.

Dołączona grafika Dołączona grafika

XB LIVE: GTAVpl, PSN: GTAVpl,
GFWL: GTAMpl/GTAVpl

#28 Starter

...

• Administracja
  • 511 postów

Napisano 10 listopad 2011 - 20:11

Tą datę z trailera, to ja już dawno na forum podałem ; d

#29 Pabi

Mastah

• Użytkownicy
  • 243 postów

Napisano 10 listopad 2011 - 21:21

A ja jestem coraz bardziej pewny swojej daty - 21/04 :P I to są moje urodziny, ha! :lol:

#30 lopezloo

・へ・

• Redaktorzy
  • 331 postów

Napisano 10 listopad 2011 - 22:08

Wyświetl postUżytkownik lomek dnia 09 listopad 2011 - 22:39 napisał

Jam myślę że to nie bohater Vice City, za stary by był :P
Tak właściwie to też tak sądzę, ale cicho, rozpisałem się to niech będzie :lol:. Albo może być też tak, że nie będzie on głównym bohaterem, lecz zleceniodawcą.

Użytkownik LopeZ edytował ten post 10 listopad 2011 - 22:09

Dołączona grafika

#31 Pabi

Mastah

• Użytkownicy
  • 243 postów

Napisano 10 listopad 2011 - 23:06

Chyba że postawią bardziej na mafie, to już by pasował bo w mafiach wiek się nie liczy za bardzo, a wręcz starsi czyli po 40stce też mają tam chyba sporo do gadania :P Ale i tak mało prawdopodobne, to nie pasuje do pościgów, kradzieży itd. 50 latek uciekający pieszo przed policją i siejący dymy na całe miasto, czujecie to? Bo ja nie :lol:

#32 Starter

...

• Administracja
  • 511 postów

Napisano 10 listopad 2011 - 23:25

Wyświetl postUżytkownik lomek dnia 10 listopad 2011 - 23:06 napisał

50 latek uciekający pieszo przed policją i siejący dymy na całe miasto, czujecie to? Bo ja nie :lol:
Ta, czujemy śmierdzącego sflaczałego dziadka ; d

#33 Arctos

Little Clucker

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 11 listopad 2011 - 17:52

Wyświetl postUżytkownik Król Julian dnia 10 listopad 2011 - 09:33 napisał

Wyświetl postUżytkownik Seweryn dnia 06 listopad 2011 - 15:08 napisał

24/05/2012 r. Dołączona grafika
GTA na konsole zawsze wychodzi w ostatni wtorek miesiąca, a ta data to czwartek, więc raczej nie wygrał. :P Tylko raz wyszło w ostatni poniedziałek miesiąca, ale wyjątek podkreśla regułę :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych